onsdag 29 december 2010

Hej och grattis till ett smart val!

Idag fick jag hem ett brev på posten som upprörde mig. Tänk att jag låter så mycket saker göra mig irriterad. Men va fan ska man bli då! För någon vecka sedan beställde jag hem kläder från Nelly och Bubbleroom, och som vanligt så såg det inte ut som på bilden och satt inte riktigt lika på mig som på modellen. Irriterande bara det! Så jag skickade tillbaka en del kläder och betalade fakturan samma dag. Då med ett mindre belopp än vad hela beställningen gick på.

Så idag kom det ett brev från Klarna AB, där det stod Hej och grattis till ett smart val! Du har valt att delbetala dina köp vid tjänsten Klarna konto. Så fan heller att jag har! Dom har självklart trott det eftersom jag inte betalade in hela beloppet och dom inte hade fått in returen ännu. Eftersom jag är så förbannat snabb på att betala och skicka tillbaka. För det värsta jag vet är att ha obetalda räkningar i pärmen och för att när jag ska göra något, då gör jag det, NU! Jag tycker förövrigt att fler människor borde blir lite mer effektiva. Ja, det var inte det som upprörde mig, fel kan det bli!

Det som stör mig är inledningen i brevet. Vad fan är det som är smart med att handla saker och inte ha råd att betala dom? Många människor försöker shoppa sig lyckliga i dagens samhälle och det bidrar till förödande situationer hos många. Hur kan dom då påstå att det är ett smart val? Smart, för deras vinning egen vinning är vad det är! Självklart ansvarar alla människor för sitt eget handlande. Men ingen kan väl påstå att det finns något bättre alternativ än att spara ihop pengar, och handla sen! Jag hatar allt som har med krediter att göra. Jag har alltid fått lära mig att man sparar pengar, sen kan man handla. Om man inte som jag, har haft tur att få det jag vill ha utan min gull pappa då! Bolån och billån, okej! Men låna pengar för att köpa prylar och kläder, det förstår jag inte! Det kommer kosta dig mer än skjortan i slutändan. Mer är skjortan, gud va käck jag är då!



Godnatt på er!

Katrin Zytomierska

Vilken underbart kvinna! Rekommenderar hennes blogg starkt!

http://www.finest.se/katrin


Träningen

Idag jobbar jag kväll, det innebär 13-20.30. Jag har ca 1-2 kvällspass i veckan och det är alldeles lagom tycker jag, så skönt med sovmorgon och några timmar ledigt på förmiddagen.

I morse efter att jag skjutsat Tobbe till jobbet stannade jag på gymmet och gjorde rätt för mig. Jag började träna för någon månad sen, men jag är inte så jätte duktig på att ta mig dit. Jag  har satt ett liten mål, på ca två gånger i veckan. Jag tycker det är lagom. När jag sätter upp för höga mål och inte lyckas uppfylla dom resulterar det i att jag inte gör någonting istället. Så nu brukar jag köra på söndagar och på morgonen när jag jobbar kväll. Men som sagt, jag har inte sån bra pli på mig själv ännu. Men jag är glad att jag tränar lite i alla fall. Jag tränar för att må bra, självklart skulle jag vilja ha en mer vältränad kropp och gå ner i vikt. Men största anledningen till att jag tränar är för att må bra, fysisk och psykiskt. Jag blir pigg, glad, känner mig nöjd med min prestation och tar vara på insidan av kroppen.

De flesta människorna går till tandläkaren, för att ta hand om sina tänder, för att man har bara ett par tänder och dom ska man vara rädd om. Men man har ju faktiskt bara en kropp också. Det är lika viktigt att ta hand om den. Fast det är ju lättare att gå till tandläkaren och ligga still i stolen en gång om året än att gå till gymmet och slita ett par gånger i veckan. Men det är en tänkvärd sak jag kom på för ett tag sen. Visst är jag smart? ;)


När jag kom hem blev det frukost, och gud vad mycket godare den är när man tränat innan.
Sen blev det en dusch, och gud vad mycket skönare den är när man tränat innan.
Nä nu är jag löjlig, det låter som att jag är ett träningsfreak, och så är det verkligen inte! Helt ärligt så hatar jag att träna, men jag älskar ännu mera att äta. Så då är det träning som gäller för mig!

Jag har även hunnit med att göra Tobbes kvällsuppgift nu för förmiddagen, som var att göra matlådor. Men han ska inte tro att han slipper undan för det. Det gick fort att ge honom en ny uppgift, bädda rent i sängen. För imorgon är det tvättstugan som gäller.

Tur att jag har kärleken, för så länge jag får göra hushållssysslorna med Tobbe blir ingenting tråkigt.

Jag har också bestämt att jag vill åka på kryssning eller på någon annan resa med Tobbe över nästa nyårsafton. Ju mer pengar vi lyckas spara, desto fetare semester kan vi få :) Loke ska nämligen åka utomlands med sin mamma på nästa nyår. Annars skulle han ha varit med oss. Men kommer dom iväg, blir det en resa för oss också.

Här är han, mannen i mitt liv

Rosa gymmet


Morgon träning är det bästa. Då slipper man göra det sen!