måndag 31 mars 2014

Vardag

Då var det måndag igen. Jag gillar vardagar. Då händer det saker, då är det som vanligt. Både på sjukhuset och för övrigt. Idag har Tobbe börjat skolan igen. Jag hoppas att det kommer funka bra med våran vardag. Jag tror det. Jag får vara på sjukhuset tills han slutar och så kan jag åka iväg en stund om jag vill när han kommer kl 15. Valter kan ju lämnas själv på sjukhuset en stund om jag skulle vilja åka iväg och luncha eller så också. Han har ju personalen som tar bra hand om honom.

Han fortsätter att gå upp i vikt och idag ökas maten med två milliliter till. Läkaren var och kollade på honom nyss och hon tror att han kanske kan prova vara utan cpapen i mitten på veckan om allt fortsätter i den här riktningen. Skulle vara underbart för både honom och oss om det funkade. Han har röd i ljumskarna stackarn. Kanske svamp. Vi ska lufta så mycket vi kan, tyvärr är det svårt när han ligger uppe hos oss, och det ska vi också göra så mycket vi kan.

Just nu ligger han med stjärten i vädret och surgasmasken blåsandes i rumpan. Det är tydligen väldigt läkande. Hehe. Han har en tina mätare på sig också, den ska sitta i 20 minuter så då ligger jag bredvid och bloggar. Tur att man kan skriva trots flygplansläge. Så kan jag publicera sen. Tina mätare är en liten plastkopp som man klistrar på huden och fyller med någon olja och kopplar på en kontakt som går till en maskin. Så mäter den koldioxiden, så vi får veta om han andas ut det själv eller om han behöver cpapens hjälp, så tror jag att det är. Är inte helt hundra insatt i den biten.

Nu ett par timmar senare kom jag på att jag glömde publicera. Jag tror att mjölkkon börjar bli dement.

Maria