torsdag 27 januari 2011

Problemlösning

Jag har funderat på en sak. Nästan alltid när man läser bloggar eller på Facebook så är allas liv tipptopp. Men så är det egentligen inte. Alla har vi våra problem. Varför skriver man inte om det? Är det för att man skäms för det eller är det för att man inte vill belasta andra med sina problem. Jag tror att det handlar mest om det förstnämnda. Om man har en blogg och skriver om sitt liv, varför inte skriva om hela sitt liv? Det är klart att man inte vill dela med sig av allt, lite måste man behålla för sig själv. Jag blir glad av att läsa att andra har det bra och jag blir glad av positiva inlägg. Men jag gillar också att läsa om vardagsproblem, som man ofta kan känna igen sig i. Eller tänker jag fel? Ska man hålla jobbiga och privata saker utanför bloggen?

Mitt och Tobbes förhållande är i alla fall inte alltid tipptopp, jag får ofta höra att vi är så fina ihop och att vi är så lyckliga och kära och att allt verkar så mysigt. Det är det också, vi har det jätte mysigt, men vi kan ha det lika jobbigt. Men då gäller det att prata med varandra och hitta lösningar på problemen.

Igår hade jag och Tobbe en lång diskussion om vårat förhållande. Jag tycker att det är vissa saker som inte funkar. Det började med att jag öppnade mungipan och skulle säga lite, sen så kom allt, på en gång, utan hejd. Efteråt kändes det så skönt. Men inte så skönt att jag inte vill ha en förändring längre, för det vill jag. Så idag har vi tagit itu men en av sakerna som jag tycker är jobbiga, hushållssysslorna. Fast det tycker väl alla är jobbigt. Men jag är less på att styra den här båten själv. Jag styr och Tobbe hakar på. Jag vill vara ihop för att jag vill vara två. Två som tycker, två som fixar, två som bestämmer. Så för att göra det hela extra tydligt gjorde vi en överenskommelse, på papper. Haha det kändes mycket löjligt att sitta där och bestämma såna självklara saker. Men det har inte funkat så smidigt som jag önskar. Så då blev det så här. Vi båda tycker att det känns jättebra nu. Jag hoppas att det kommer funka så bra som jag tror. Men det kommer antagligen komma nya problem att ta tag i. 

Allt jag tog upp igår, går det inte att skriva kontrakt på. Så det krävs mer ansträngning än så, från bådas sida. Det fixar vi!

Eftersom allt redan kändes så löjligt, passade vi på att löjla till det lite extra. Så här blev det ;)


Nu längtar jag så himla mycket efter att få åka bort och mysa i helgen, och ladda upp innan kontraktet börjar att gälla ;)