söndag 29 maj 2011

Morsdag

Mamma får man inte glömma bort att uppskatta. Min mamma är den bästa mamman i hela världen! Egentligen borde jag och Sandra bjuda mamma på middag en sån här dag, men så vuxna har vi inte blivit ännu. Så mamma fick som vanligt slita i köket och serverade super god mat till oss alla.






Nu ska jag ta tag i lite städning, det jag inte orkar med idag lämnar jag tills imorgon så får Tobbe ta det ;)

Rabarber

Jag fick rabarber av farmor idag. Så nu har jag gjort kräm och paj. Hade aldrig gjort varken kräm eller rabarberpaj. Krämen lyckades jag med, pajen provar vi ikväll.




Alkohol

Jag älskar att prata och jag kan vara den om avbryter folk, vilket är en riktigt ful ovana. Här kan ingen avbryta mig, jag kan prata/skriva på bäst jag vill. Ingen som avbryter så jag kommer av mig i mitt malande. Inte verkar ni tycka så mycket om det jag skriver heller, för det är riktigt torrt med kommentarer vilket jag tycker är riktigt tråkigt. Det är inte så roligt att skriva när det känns som ingen läser eller tycker och tänker något om det kan skriver. Jag ser på statistiken att ni läser, men det måste vara dom tråkigaste läsarna i hela världen. Så nu har jag väl gjort mig av med ett tiotal genom att vara så otrevlig. Jag älskar att skriva av mig, så jag skriver inte bara för att få respons, men självklart vill jag ha det.

I alla fall, igår åkte jag hem till Marica och träffade lite tjejer. Jag drack 1,5 glas rosé och en liten drink, jag blev nästan full, eller jag blev full och jag gillade det inte. Tobbe och jag hade bestämt att vi skulle umgås när han slutat jobba så han hämtade mig och vi tog en sväng i bilen. Jag trivdes inte alls med känslan av att vara full. Jag gillar att vara nykter, att ha koll på allt, vara pigg och i mitt skarpaste sinne. När jag vaknade imorse var jag nästan lite bakis, det avtog när jag kom upp på benen. Usch, varför dricka alkohol? Jag är nästan aldrig sugen på det nu för tiden. Men så tänker jag att nått glas kan man ju ta, det är alltid trevligt att komma iväg och träffa folk. Men man kan faktiskt komma iväg och träffa folk utan alkohol. Nä, idag känner jag starkt för att vara nykter en lång tid framöver. Förstår inte alls tjusningen med alkohol. Nu skulle det passa fint med en graviditet i nio månader, då behöver jag inte fundera om jag ska ta något glas eller inte. Jag får avstå alkoholen utan att bli gravid. Är ett alternativ det också ;)



Idag har jag riktigt torrt med planer, vilket jag inte tycker är skönt. Jag tycker det är tråkigt att bara vara. Klockan 13 ska jag till Åbyggeby på mors-dags middag. Efter det ska jag veckohandla, det är en lång lista och jag ska ta gott om tid på mig i affären och njuta av att jag inte har en dvärg som springer ifrån mig, sliter i saker och gnäller. Jag hade älskat att ha Loke idag, men det är skönt att gå själv och filosofera när det är storhandling. Jag förstår inte varför en del skaffar barnvakt för att dom ska åka och handla eller uträtta andra ärenden. Om barnen är stökiga får man ta det, man har faktiskt valt att skaffa barn, barn är inte alltid lydiga och lugna. (Just därför jag kanske avstår att skaffa mig ett eget;) Om man har möjlighet att ha barnet hemma med den ena föräldern och den andra åker och handlar kan det vara jättebra, för barnet kanske inte gillar att vara med i affären. Men jag tror de flesta barnen gillar att vara med, jag tror det oftast är vi vuxna som har problem med det. Jag tycker att en del föräldrar skaffar barvakt åt höger och vänster mest hela tiden, det kan jag inte förstå. Visste dom inte innan att det skulle kom ut en liten människa som dom ska ha vid sin sida för resten av livet, även när man handlar på Ica eller går till banken.

Tänk om alla skulle vara som mig, då skulle världen vara så mycket bättre! Det säger Tobbe ;)

Jag trivs bäst när jag har min älskade björne mumintrollet mimimimi vid min sida! <3