söndag 16 februari 2014

Bybarn

Det föds en till bäbis på byn i sommar. Jag blir tremänning med den lilla rackaren också. Det är alltså min mammas kusin som ska bli mamma. Hon är bara två år yngre än mig, det blev lite ojämnt i generationen där. Så himla roligt är det! Det är alltid roligt att umgås med personer som är i samma livssituation som en själv, och att då den här härliga tjejen ska bli mamma samtidigt som mig är superkul! Nu kan våra barn leka häst och springa nakna i vattenspridaren lika som vi gjorde när vi har barn. Hoppas dom inte tar efter alla våra gamla lekar bara. Usch! Idag träffades vi och byggde på våra gravidkilon och pratade mest graviditet och bäbis, såklart.

<3

Maria

Tjejligan

Igår samlades nästan hela tjejligan och spelade spel, drack vin och tjuvrökte som förr i tiden ;) Jag blev såklart utan vin och cigaretter. Men unnade mig en sushi istället och en jäkla massa chips och godis. Väldigt trevligt var det, som alltid. Det är så roligt att vi alla håller ihop fortfarande, efter alla år. Tjejligan "skapades" år 1999 när vi började sjuan på stigslundsskolan. Innan kände bara Sigslundarna varandra och forsby/åbyggebyarna varandra. Lite intriger har det såklart varit genom åren, inte konstigt med nio hormonfyllda tjejer fulla av åsikter och känslor. Några har "varit borta" under perioder också. Men alltid varit välkomma tillbaka. Ofta kan grundskolevänner glida ifrån varandra när man börjar på olika gymnasium och kommer ut i arbetslivet. Men vi har hållit ihop och nu ser jag inget som kan få oss att tappa kontakten. Alla är väldigt olika och det är det som gör oss så härliga tillsammans.

En ny gruppbild togs igår också. Ja, vi kallades inte bara tjejligan utan också fjortisligan, av en anledning ;) Jag, barbamamma, nappade fort på att vara fotograf på gårdagens bild.







Tack fina tjejer för igår och för alla år!