lördag 8 februari 2014

Melodifestivalen vs QX gaygalan

Jag har aldrig varit speciellt förtjust i melodifestivalen. Idag tänkte jag ge det en chans, men jag kände väldigt fort att det inte är något för mig. Som jag förstått det så är det inte bara jag som är missnöjd i år, utan även dom som vanligt gillar "mello" som det så fånigt kallas. Jag hade röstat för andra programledare och framför allt bättre musik, det var verkligen dåligt! Loke däremot blev aningen underhållen, mer än vad han blev av att försöka sova i alla fall, så han fick hålla mig sällis under halva programmet.





QX däremot. Där blev man underhållen till skratt och rörd till tårar. Ett väldigt viktigt budskap framför allt. Det är för mig helt oförståeligt att många lagar för HBT-personers rättigheter stiftades för inte alls många år sedan och ännu sjukare att dom överhuvdtaget ska behöva stiftas! Bra att dom finns, när dom uppenbarligen behövs. Hemskt att det fortfarande inte är helt naturligt och självklart att alla människor ska ha samma rättigheter oavsett sexuell läggning, och att personer i min generation fortfarande, år 2014, har så märkliga fördomar. Tur att det går mot ljusare tider på den fronten!





Med det säger jag och en bökande Valter godnatt. Det är fantastiskt att få lägga mig och känna hans aktivitet i min mage på kvällarna <3 Han är redan så älskad!

Min lördag

Efter kalaset åkte vi och hälsade på Tobbes mormor. Loke har spenderat några timmar med att leka med sin kusin. Jag och Tobbe har smackat upp den "nya" fotoväggen här hemma. Det blev bra, och mer ska den fyllas ut.

Vi har precis ätit middag, det stod fläskfilé på menyn idag. Nu bygger grabbarna lego, eller Tobbe bygger och Loke leker. Loke är inne i nån period då han sjunger ut nästan allt han ska säga, måste vara ett tecken på välbefinnande. Härligt är det! Ikväll ska Tobbe jobba på krogen och jag ska se QX galan. Hoppas Loke klarar sig från öronvärk.


















Tacokväll

Igår samlades vi alla tjejer med killar och barn hos Anna och Perra här i byn och käka tacos. Tror vi blev 15 st. Hade väldigt trevligt. Så himla roligt att vi håller ihop efter alla år. Wille och Loke lekte så bra, jätteroligt när dom kan ses. Synd att det blir så sällan med varannan vecka/helg boende. Men så kan det vara.











Inatt vaknade Loke med ruggig öronvärk. Han har haft det en gång förut hos oss, då åkte vi till akuten och det gav med sig med alvedon till slut. Lika så igår, fast utan besök på akuten. Det är så hemskt att se honom ha så väldigt ont. Han hade ingen feber så det bör inte vara öroninflammation. Han är lite förkyld, så det hör antagligen ihop med det. Nu har han inte alls ont, skönt nog. Hoppas det inte kommer tillbaka!

Idag är det dax för 1-årskalas. Min guddotter Thelise blev 1år i veckan. Så nu ska vi dit och fira. Lilla gullungen!