onsdag 14 december 2011

”igår jobbade jag och idag har vi varit på simskola-blogg”

Min blogg har blivit tråkig, jag har fastnat i dagboks-träsket. En del väljer att ha sina bloggar mer som en dagbok, där dom skriver vad dom har gjort och hur vardagen ser ut. Det kan vara intressant för deras familj och närmaste vänner att läsa. Men inte så värst intressant för andra, anser jag.

Jag föredrar bloggar där det bjuds på liter mer åsikter och tankar bakom inläggen. När jag började blogga ville jag inte att min blogg skulle blir en tråkigt ”igår jobbade jag och idag har vi varit på simskola-blogg” Men det är just vad den har blivit. Det är alldeles för få inlägg med extra tanke och åsikter bakom. Nu ska jag försöka ändra på det.

Sen är det ju det där med hur mycket man kan kräma på med sina åsikter i en blogg. Man måste tänka på att andra kan ta illa upp och tolka det som skrivs på ett annat sätt än vad bloggaren menar. Jag vill gärna ha kommentarer och åsikter tillbaka när jag skriver, men jag vill inte såra någon.

Sen tänker jag en del på hur mycket man vill hänga ut sig själv. Hela världen har faktiskt möjlighet att läsa det. Vill jag att hela världen ska veta när jag bråkar med mig sambo, när jag är ledsen, har mens eller blir gravid? Många bloggar kan uppfattas falska, för att det bara skrivs om godbitarna i livet, jag och många andra skriver när jag får blommor av min sambo men inte när vi tjafsar om vem som var grinig först. För självklart är inte någons liv en dans på doftande rosor hela tiden. Bör man skriva ut de jobbiga bitarna i ens liv, är det roligt att läsa? Eller måste man göra det för att bloggen ska bli ”äkta”. Eller är det så att vi är så hemska att vi kan glädjas åt andras olycka och gillar att sitta framför datorn och gotta sig i andras olycka? Jag föredrar att läsa positiva inlägg, då blir jag glad. Men det är tråkigt med bloggare som använder sin blogg till att förvekliga sitt drömliv, som får deras liv att framstå på ett sätt som inte är sant, men som bloggaren önskar att det vore.

Det finns många tankar om det här, hur man bör och inte bör göra. Jag ska i alla fall börja bjuda på liter mer åsikter och inte bara ”idag ska jag åka till ICA och storhandla”

PUNKT!