tisdag 28 januari 2014

Skolval




I höst börjar Loke på sexårs. Gud så fort tiden går. Jag minns när han började på dagis när han var ett endaste litet år. Tre olika dagis har han hunnit med under sina fem år. Nu blir det förhoppningsvis samma skola från sexårs till nian. Endast byte av byggnad när han blir äldre. Skönt med allt på samma ställe. Idag skickade vi in ansökan, hoppas han får plats där vi sökt. Jag tror inte det bör vara något problem. Fritids sökte vi också om, kommer behövas när vi båda jobbar heltid igen, när lillebror börjar på dagis (åh kära nån, dit är det långt hoppas jag!) och kanske när jag är mammaledig också, man vet ju inte hur det kommer se ut med allt. Jag hoppas att Loke kommer trivas på skolan, med lärare och vänner. Det är så viktigt med en stadig skoltid. Det tar man med sig i bagaget för resten av sitt vuxenliv. Att man har roligt och känner sig trygg. Det är så hemskt att det finns barn som går till skolan varje dag med en klump i magen. Vad gör man som förälder? Otroligt svårt och jobbigt läge! Hoppas Loke fortsätter att ha lika lätt med vänner och trivsel som han haft det på dagis. Så han växer upp till en trygg och ödmjuk kille. Lillsprarven! <3

Maria

Tisdag

Idag har jag inte tagit det så lugnt som jag bör och önskar. Känns i magen nu och jag gillar det inte. Var förbi jobbet några timmar och det var trevligt att träffa alla. Jag kommer gå arbetsplatsträffarna för att hålla kontakten och bli uppdaterad. Om jag nu blir borta så länge till, det vet jag inte. Middagen intogs i Sätra hos Tobbes syster med familj. Nu är vi äntligen hemma och Loke ska sova och jag ligger i soffan och andas. Ska snart upp och plocka lite.

Imorgon blir en tok-lugn dag! Ska försöka komma någonstans i boken jag har påbörjat. Jag har så svårt att koncentrera mig och släppa alla andra tankar.