torsdag 6 januari 2011

Vilken eftermiddag...

Idag har jag jobbat till kl 16.00 sen åkte jag och hämtade Loke hos hans farmor och farfar, där han var idag för att dagis var stängt. Sen hade vi tvättid och jag anade att det skulle blir lite svettigt att släpa Loke ut och in hela kvällen. Tobbe fick extrajobb ikväll som han så klart måste ta. Men den  slarvpellen gjorde inte kvällen lättare för mig och Loke. När vi varit hemma i ungefär 10 minuter och Loke hade början brumma med bilarna för fulla muggar i soffan, då ringer han.
-Duuuuu, kan du göra mig en jätte tjänst? säger han.
-Jag klämmer fram ett liten mjaaaa mot min vilja.
-Jag glömde mina jobbskor hemma, kan ni komma med dom?

Så det var bara att packa in pojken i bilen och dra iväg till Sätra med sko leverans. Då krävde jag att han skulle bjuda oss på köp mat för besväret. Så hem igen och ner i tvättstugan, hänga fyra maskiner tvätt och i med fyra nya. Iväg till McDonalds, och Loke tröck i sig sin burgare på två minuter sedan sprang han runt runt runt och bad mig säga prutt. Jag pruttade med munnen och han asgarvade och sprang vidare, glömde sig under borden och klättrade på barstolarna. Han är inte försiktig av sig lilltoken eller!

Ut i kylan, in i bilen, ner i tvättstugan, konstatera att ingen tvätt är torr och tvättiden är slut. Släpa upp en pojke och åtta maskiner tvätt till lägenheten, puh! Äntligen hemma, på med Toy Story och börja hänga tvätten överallt i lägenheten. Sen var det dax för kvällsrutinerna, borta tänder, smörja kroppen och på med pyjamas. Favorit pyjamasen och favorit gosedjuret var blött. Men Loke har varit helt fantastiskt duktig hela kvällen och sa inte ett ljud om det. In i sängen, läsa två sagor och sjunga tre sånger. Sen vill inte Loke sova i sängen, så då fick han ligga på soffan bakom mig när jag bloggar. Men nu hasade han in i sin säng självmant så nu somnar han nog snart!

Han är så duktig Loke, bara man tar det lugnt och inte krånglar till det så mycket.

Imorgon är jag LEDIG! Tobbe också. Då ska vi åka till parkbadet och busa. Sen på eftermiddagen ska Loke åka hem till sin mamma. Just när han har fått in rutinerna här hemma och allt flyter på bra är det dags att åka igen. De första dagarna han kommer till oss brukar det vara mycket test och sura miner, det tar några dagar att ställa om sig till "pappa-vecka" En vecka med han är för kort för att få tillräckligt med pli på honom ;) Men jag förstår honom, jag skulle inte vilja bo ena veckan på ett ställe och andra veckan på ett annat. Men han behöver ju både mamma och pappa, så vad gör man...?