måndag 7 april 2014

Fördelar

Tänkte belysa lite fördelar med att få ett för tidigt fött barn. För bortser man får oron och allt barnet får utstå med slangar, prover osv så finns det faktiskt en del bra saker. Sjukvården är så bra idag att det går riktigt bra för de allra flesta barnen. Såklart är det väldigt stor skillnad på vecka 22 och vecka 32. Jag utgår från vecka 26 som Valter föddes i.

Fördel 1. Trygga.
När vi kommer hem från sjukhuset känner vi vårt barn mycket bättre än de som åker hem från BB efter någon dag. Vi kommer inte tro att han ska gå sönder för att han är så liten. För oss är han superstor då och vi kommer vara riktigt vana vid att ta hand om honom och känner hans signaler och kroppsspråk.

Fördel 2. Att slippa vänta.
Vi behövde inte vänta lika länge på att få träffa vår efterlängtade skatt.

Fördel 3. Tid.
Vi förlorar ingen tid med vårt barn i och med detta. Vi får en massa bonus tid till att lära känna, vara nära och mysa. Vi får vara här och nu och ge barnet en massa tid och närhet.

Fördel 4. Tips och råd.
Vi får massa hjälp från riktiga proffs. Vi har duktiga läkare och sköterskor runt oss hela dagarna. Bara att fråga på.

Fördel 5. Pappan.
Pappan kan och måste vara mycket mer delaktig och får mycket mer tid tillsammans med barnet den första tiden. Eftersom han först får ta vård av barn och sparar sina tio pappasdagar tills vi kommer hem på riktigt.

Fördel 6. Kroppen.
Gravidkilona hann inte bli lika många. Jag gick upp ett kilo och väger nu mindre än innan jag blev gravid. Inga bristningar. Ingen skada skedd i våfflan eftersom jag fick skita ut en falukorv istället för en vattenmelon, viss skillnad.



Maria