söndag 26 februari 2012

Vilket härligt väder!

Kära nån vilket härligt väder det är, lite kyligt men solen skiner och det är ju underbart! Tänk att snart är våren här och vi ska få njuta av värmen i huset.
Idag har vi en riktigt lugn dag, jag och Loke. Pappan jobbar till 17. Jag och Loke började dagen med att handla lite på biltema och Ica maxi, jag älskar Ica Maxi, dom har ju allt! Just nu är det bokrea, jag är inte så mycket för att läsa just nu, men Loke fick en bok, det fanns en massa roliga böcker för barn. Loke har haft magsjuka i veckan hos sin mamma, eller det är vad vi misstänker i alla fall, han kräktes en morgon, sen var det lugnt, men för säkerhetsskull väntade vi 48 timmar innan han åkte hem till oss, så vi tog han på lördagen istället för fredagen. Allt har varit lugnt, tills idag på biltema, då han bajsade på sig helt plötsligt. Ursäkta om det är några känsliga läsare, fast som skrämde jag väl iväg för länge sedan i så fall. Nu är det lugnt, han har nyss ätit så vi får se hur det går. Han säger att han är sjuk och har feber. Jag har tagit tempen och den visade 37, men det märks att han inte är helt okej. Bra att Tobbe är ledig med honom imorgon.

I lördags var det knatteskutt igen, Loke ville inte alls vara med och leka. Han satt i mitt knä och åla hela tiden, så vi åkte därifrån och i samråd med hans mamma bestämde vi att vi avbokar knatteskutt för i år, han kanske är mer redo nästa år. När jag sa till Loke att vi skiter i knatteskutt skrattade han så det var nog rätt beslut. Det är ingen ide att tjata eller tvinga till såna där saker, det ska vara något roligt som barnen själv vill. Jag hörde på en mamma där på knatteskutt som hade ett barn som inte heller ville vara med och leka. Hon sa saker som "Vi har betalat massa pengar för det här, nu måste du leka!" "Varför håller ni alltid på så här, jag fattar inte!" "Okej, du får välja, sitta här och frysa eller gå in och leka!" "Antingen är du med och leker eller så får du sitta i bilen i flera timmar och vänta ensam och skrika på oss." Vilken hemsk jävla människa! Jag önskar att jag kunde finna mig i såna där situationer och säga till! Tyvärr gör jag sällan det, jag sitter där och mår dåligt och blir förbannad. Usch!
Nu ska jag lägga mig på soffan med Loke och TDL (skämt mellan mig och Tobbe;) Gjorde en riktigt god lunch idag förresten. Super gott och super enkelt! Skivad kassler i en form, på med skivad ananas, vispa ihop grädde och chilisås, häll över, på med riven ost och in i ugnen. Gött!

Nu byter jag blogg adress... från annamariastrom till annamariabjorn. Hoppas ni hittar dit :)