tisdag 22 mars 2011

Manligt och kvinnligt

Vi hade en diskussion på jobbet idag, eller den fortsatta från tidigare i veckan då jag var sjuk. Om vad som är manligt och kvinnligt. Svårt att svara på, det är så olika hur vi ser på det. Intressant. Vad tycker du är typsikt manligt och kvinnligt?

Är det manligt med brandmän, muskler och trygghet? Är det kvinnligt med långt hår, omhändertagande och planering? Ödmjukhet, är det manligt eller kvinnligt? Hur viktigt är det med god självkänsla? Otroligt viktigt enligt mig, det är sexigt med självkänsla och självsäkerhet, både hos män och kvinnor.

Är det manligt att prata mycket? Jag känner att över lag pratar kärringar med än karlar. Män är mer eftertänksamma och säger det som verkligen behövs sägas. Kärringar kan spåna och tjattra om de mest oviktiga sakerna hur länge som helst. Vad tycker ni? Är det typiskt kvinnligt att vara mesig och sätta sig själv i underläge, för att slippa undan? När jag ser hur en del kvinnor väljer att sätta sig i vissa roller, skäms jag för att vara kvinna. Dom står mest och flinar och ser dum ut, för dom kan väl inte vara så blåsta och utan åsikter som det verkar? Det verkar som att dom vill vara i underläge och osjälvständiga. Pinsamt!

Katrin Zytomeirska hade en diskussion i sin blogg där hon skrev att killar inte köper kläder till sina flickvänner och till sina barn, dom ser inte vad som behöver handlas hem och planerar och organiserar. Om man han en sådan man/sambo bör man fundera på om han är homosexuell (lite hårt draget så klart, som vanligt när hon skriver) Är det så, så är mitt mål att förvandla min sambo till homosexuell. Man kan säga att jag håller på att utbilda honom i en homo-kurs. Jag köper gärna mina kläder själv, eller väljer dom i alla fall, han kan ju betala. Men jag ser gärna att min sambo tar lika mycket ansvar i hemmet och alla hushållssysslor som jag gör, sen kan jag även fixa "killgrejer" Vad nu det är? Laga saker? Måla huset? Bygga ihop möbler? Jag ser gärna att man gör så mycket som möjligt ihop, ett samarbete, det är roligare om man är två. Det ända jag föredrar att göra själv är att tvätta, det blir bäst då ;)

Vad tycker ni?



Det diskuteras ofta konstiga och intressanta saker på mitt jobb, det gillar jag. Det är skönt och intressant att prata med dom.

Nu var det slut på spänningen för den här veckan.

Imorgon har vi sovmorgon tillsammans. Värt mycket känner jag!

Tisdag

Har jobbat hela dagen, jobbade över en liten stund också. Det är bra, jag behöver timmarna. När jag kom hem stupade jag på soffan och sov i en timme.

Jag känner mig inte riktigt återställd i kroppen ännu, jag var ute och gick med en kund idag och jag känner att kroppen inte är i toppform. Får vila ikväll och imorgon innan jobbet.

Usch, snart är det dax för mig att ta bort stygnen på benen. Jag vill inte. Det är drygt att vara så här rädd för allt som har med sjukhus att göra. Undra varför jag utbildade mig till undersköterska? Men det är ju inte den typen av sjuka jag jobbar med idag, tur är väl det, kul med en uska som ligger avsvimmad på golvet eller grinar hela tiden. Jag minns när jag hade praktik på barnavdelningen, usch det var jobbigt. Stackars barn! Skulle vara med på en halsmandel operation, det gick inte så bra ;)

Nu kom Tobbe hem med MAX, gott! Blir GI mål, morötter och loka. Morötter och loka är ju betydligt bättre än läsk och pommes, undra hur mycket bättre hamburgaren är egentligen? Skit god är den i alla fall. Vad jag erfara så är gott=onyttigt... Skit samma!
Riktigt gott bröd!

Längtat


Åh vad jag har längtat efter detta. Ser ni temperaturen 7.0!!! 