fredag 31 januari 2014

Ryck

Jag fick ett ryck här på eftermiddagen. Vårt pyssel/datarum ska bli ett barnrum inom någon månad. Det innebär att en del saker behöver få nya platser här i huset. Våra garderober fick fyllas ut lite extra, så klädbyrån kunde tömmas och flytta till vardagsrummet och fyllas upp med Lokes pyssel, ljus och annat krams. Det blev massa plats över i sovrummet vilket är bra när bäbissängen ska in. Ett nytt skrivbord ska inhandlas och ställas i vardagsrummet. Sen är datarummet tomt och redo för att rustas, det är där Tobbe behöver få ett ryck. Han får inte sånna här ryck speciellt ofta. Nästan aldrig faktiskt. Hade jag fått bestämma hade rummet börjat rustas för ett par veckor sedan. Tobbe röstar för typ April/Maj. Tråkiga segsnöre! Jag vill få klart och kunna boa och fixa. Rycket idag gjorde att jag fick ner lite av Valters saker i byrån så det slipper damma bort innan pappan har fått tummen ur arslet.













Magen

Vi är dåliga på att fota magen. Måste bli bättre nu när det händer grejjer. Tänkte mäta den också. För man ser inte själv hur mkt den växer. Förra helgen kunde jag dra upp dragkedjan och knäppa mina täckbyxor helt. Idag, fem dagar senare var det en glipa på flera centimeter och dragkedjan fick jag inte alls upp :)

Nu ser man att det är en bäbis och inte bara gotta som format mig ;) Jag känner mig väldigt fin faktiskt.





Maria

Blödning

Idag åkte Tobbe och Loke till Hemlingbybacken med farmor och kusin. Jag åkte till Underbarn i Valbo för att fynda på rean. Det är mycket roligare att shoppa än att vara i pulkabacken enligt mig. Jag ska visa er vad jag fick med mig hem senare. Göttade även i mig en grilladmacka i caféet utanför, första gången i mitt liv som jag äter ute själv. Kändes som att Owes var rätt ställe att öva första gången ;) När jag var klar åkte jag också till Hemlingby, precis lagom tills korven var grillad. Lunch x2, bingo! Snart därefter känner jag hur det rinner till. Blödde igenom binda, trosor, långkalsonger, byxor och täckbyxor på tre sekunder. Då är det mycket blod. Ursäkta detaljerna för er som är känsliga. Upp för den långa backen som en nerskiten jultomte och in på toan. Tobbe fick klä av mig och jag satt som en jättebaby på toaletten helt tafatt. Sen var det bara att packa oss hemåt och lämna av Loke på mamma-vecka på vägen. Nu är vi hemma och har hört Valters hjärtaslag och MMA-konster i magen. Så vi är lugna. Men fasen så tråkigt detta är. Nästa gång kanske jag står i en butik med bara jeans på mig, då kommer det bli blod på golvet kan jag säga. Men jag kan inte ligga inne tills detta är över, det kanske fortsätter hela graviditeten. Nu bör jag vara "tömd" för ett par dagar tycker jag. Läkaren som skulle ha ringt igår, ringde aldrig, det blev missat. Så jag får vänta till måndag. Aja, det är som det är. Nu ska vi njuta av helgen och ta det lugnt.

Tessan och lilla familjen skulle ha kommit hit på tacos ikväll. Det avbokade jag, kände att jag bara vill kunna ligga och grisa mig efter det här som blev. Man vet hur inte hur det artar sig, men det vet man ju iofs aldrig i det här läget.

Maria