måndag 9 april 2012

EKLO

Loke fick vara titel-kapten till det här inlägget, som ni ser så står det hans namn, nästan ;)

Idag har vi haft fullt upp hela dagen, vi har suttit ner när vi har ätit lunch och middag, det är det ända. Tobbe har krattat hela gården och jag har städat hela huset. Vi har även blivit klara med kistan, så nu är den vit och snygg. Vi var klantiga när vi satte igår med projektet, det gav oss en massa extra jobb. Vi började med att maskera och måla noga och fint runt allt smide, när vi är klara med målningen (grundning och två lager vitfärg) ser vi att man kan skriva bort smiden, lite tröttsamt att vi inte såg det på en gång. Vi skruvade bort det, slipade till hela kistan och målade den en gång till. Lite extra jobb, men den blev himla fin när vi var klara.


Våra garderobsblommor, vet inte vad dom heter på riktigt, höll på att växa ur sina krukor, så dom delade jag på, så fick vi fyra, hoppas att dom överlever. Det var en tuff match att få ut dom ur sina små krukor.


Vi har också tillverkat ett hjärta som ska täcka över den fula väggmålningen som är ovanför soffan.








Det här huset är nämligen fullt av väggmålningar sedan förra ägaren och vi gillar inte någon av dem. Dom i hallen är borta sedan vi satte upp panel där. Dom övriga rummet ska vi måla/tapetsera om i framtiden, så tills dess får vi täcka över dom så gott vi kan med tavlor och annat påhitt. I långhallen var det en stor svart ros, det ända om täckte den var min stora gamla tavla. Tavlan ser någon intryckt och felplacerad ut, men bättre det än rosen tycker vi.



Nu jobbar vi på att natta en bråkig Loke, som ni ser så smyger han ut. Nu ligger han i sängen och skriker "Jag kan inte sova!" Det är jobbigt när han gör så här!


Äntligen ska jag och Tobbe få sätta oss i soffan och bara vara. Klockan nio är det sista avsnittet av 30 grader i februari, spännande! :) Imorgon är det jobb och dagis som gäller, vi har blivit bortskämda av den här långa ledigheten och vill gärna vara hemma och pula några dagar till, men icke!