fredag 20 maj 2011

Äntligen helg

Fredag Fredag freeeedag! Skönt med helg, speciellt när vi får hem Loke. Vi kommer antagligen ha honom fyra helger på raken nu, det gillar vi. Förra helgen hade vi bytt till oss, nu är det vår helg, nästa helg behöver hans mamma hjälp med honom och helgen på det är det ju vår helg igen. BINGO! Visst är det skönt att vara barnledig ibland, men det är roligast när han är med och livar upp stämningen.

Idag efter jobbet åkte vi direkt till en lekpark, det blev mycket fniss. Vi lekte korvmojj och Tobbe spritsade och pruttade med ketchupen så Loke höll på att kikna. Pappa måste vara hans störta idol i hela världen! Han blev så till sig så när det var hans tur att vara korvgubbe specksade han så mycket att han med en volt ramlade ut korvmojjen. Då skrattade jag! ;) Så här såg det ut när vi lekte. Visst ser vi ut att ha roligt?




Sen åkte vi till Åbyggeby för att hämta vinterdäcken till polon och Loke blev helt fascinerad när pappa klippte gräset, skitsugen med samtidigt lite rädd. Middag blev det på hillerian, ville ha allt, så jag och Tobbe delade på en pizza och en kebab. Blev så där mätt så det inte är roligt längre! Loke beställde en pizza med skinka, gurka och lök. Han vräkte i sig, speciellt pizzasalladen och löken. Vi har inte så mycket till bordsskick i den här familjen. Kladdar, rapar, spiller, snackar bajs och kastar mat på varandra. Idag fick Loke pizza i ansiktet utav mig. Så kan det gå! Nä då, klart vi uppfostrar Loke med vett och etikett. Men ibland måste man faktiskt slappna av och toka som man vill också.





Nu är vi hemma. Loke somnade nyss, han är så duktig med kvällsrutinerna. Han vet precis vad som gäller. Smörjer och byter om till pyjamas i soffan medan han kollar på tv/film. Sen får han kolla en liten stund till innan vi går in på toa och borstar tänderna och tvättar händerna (om han inte har badat). Sen bums i säng, där vi läser en bok om han vill och om det inte är för sent. Sen är det puss, kram och godnatt. Han kan ropa några gånger men jag svarar bara med "natt natt". Om han är kissis får han gå upp och kissa EN gång. Han vet vad som gäller, när man är tydlig går allt så himla smidigt. Ja, tänka sig, jag kommer antagligen bli världens bästa mamma ;)

Tobbe ligger också i sängen och vilar, han håller på att bli sjuk tror han. Nej nej nej, det får han inte! Vi ska ju ha tiderna bästa helg med en massa roligt!


Nu vill jag ha popcorn, men vi har inga. Kanske tar min nya bil (skit stolt;) till Ica och handlar lite.

Loka peach och Marabou blueberry milk

Om en timme gör jag helg. Det firar jag med två goda nyheter i bilen. Lokan är helt klart min nya favorit. Den ska jag dricka mycket i sommar. Chokladen får helt klart godkänt, så länge det är Marabou kan det inte bli fel!

Trevlig helg på er!