fredag 28 mars 2014

Stor dag!

Idag går vi in i vecka 29+0. Om jag hade knipit tills idag eller längre hade förlossningen blivit i Gävle. Man fortsätter att räkna graviditetsveckorna även efter födelse. Vecka 32 och 35 är veckor som jag har som riktmärke för olika mål.

Idag händer det stora grejer. Kuvösen byts ut mot värmesäng. Det är stort! Vi kommer mycket närmre honom nu. Mycket enklare att byta blöja, tvätta, pussa, lukta på och ta upp i famnen. Personalen som fixade värmesängen till Valter vet att hans rum ska tapetseras i grått med vit moln och då valde hon en filt i samma mönster till honom. Så fint att hon tänkte på det och ansträngde sig extra!

Han får även ha sitt första klädesplagg idag. Det är också stort! Vi tar på det till natten, eftersom han ska vara naken när han ligger på oss. Man får inte ta med egna filtar och kläder hit av hygieniska skäl. Men roligt nog så hade dom samma lilla body här som jag har köpt till honom.

Den tredje och sista stora grejen för dagen är att han snuttade/ammade på mitt bröst! Det är hur stort som helst för oss. Han låg vid bröstet för två dagar sedan också, då låg han mest och luktade och kände in. Idag när vi lag dit honom hjälpte personalen honom att få in bröstvårtan i munnen, och han sög till! Gud! Gissa om jag dog av välbefinnande och lycka!

Den här resan är tuff och vi får gå igenom och klara av massa tunga saker som föräldrar till fullgågna barn inte behöver. Men vi får en massa bonus också! Tänk vad många framsteg och stora händelser vi får vara med om som andra inte får. Den "vanliga" bäbistiden finns kvar tills vi kommer hem i maj/juni. Allt innan dess är bara bonus, vi kommer känna våran Valter riktigt bra när vi blir hemskickade för att stå på egna ben.








Maria