måndag 27 januari 2014

Härlig inställning





Medarbetarsamtal

Idag har jag varit på medarbetarsamtal med chefen, vi tog oss även lite tid att prata om omplacering och graviditetspenning. Får se hur det blir med det. Får se hur det blir med sjukskrivningen och blödningarna till att börja med. Men ansökan för graviditetspenningen ska in så fort som möjligt. Har ni som läser och varit gravida sökt om det och hur gick det för er? Jag har hört att dom är hårda med bedömningarna och att det är svårt att få gå hem tidigare.

Efter dagens middagen gick Tobbe och Loke ut och skruvade skoter och jag filade på ansökan till försäkringskassan. Men jag började må förfärligt illa och blöda mer. Varför mår jag så illa igen? Jag har inte mått illa och gravid-kräkts sedan vecka 14 ungefär. Jag äter små portioner och inte allt för flottigt eller starkt. Så nu ligger jag i sängen och varvar nej.

Nu kom virvelvindarna in. Håll i hatten! Ibland önskar jag att vi hade två våningar så man lättare kunde gå undan och få det lugnt och tyst.

IVF-medicin

Godmorgon på er :)
Jag har nyligen kommit hem från apoteket. Lämnade in överbliven IVF-medicin. Skönt att bli av med den, men också lite läskigt. *tänk om jag får missfall och behöver den igen* men så ska jag försöka att inte tänka, och vad tusan spelar pengar för roll i den situationen, ingen alls! Efter insättningen med ägg nummer 2 (Valter) så fick jag börja ta fragminsprutor (blodförtunnande) varje kväll för att minska risken för missfall. Dom gjorde rätt ont kan jag säga, mycket ondare än sprutorna (gonal-F) man tar innan insättningen. Första sprutan var hemsk! Men efter några dagar blev jag van och ibland gjorde dom inte alls ont. Tobbe blev duktig på att ta dem på mig så jag föredrog när han var hemma och kunde ta dem. Vagiatorer fick jag också hålla på med efter insättningen, men det får alla ivfare. (Tror jag?) I alla fall dom jag pratat med. Inte heller så kul, kladdigt och otrevliga biverkningar. Men det gjorde inte ont. Skönt att sluta med allt var det i alla fall!






Nu ska jag ringa till HC och boka en tid till Loke. Vi gör inte annat än att springer på sjukhuset och hälsocentraler i den här familjen just nu tycker jag.

Inatt/imorse strax före 05.00 kom Loke insmygandes till oss. Det är så mysigt när han kryper ner med sin lena lilla kropp, kramas och klappas och sover några timmar till med oss. Även om han till slut ligger kors och tvärs och snor täcket av oss ;) Han pratar mycket om lillebror också och det tycker jag är så himla roligt <3