torsdag 22 december 2011

Julgotta

Här hemma bakas det lite gott till julen. Det blir cake pops och saffransbiskvier.









Jag och Loke har en liten överraskning till Tobbe när han kommer hem från jobbet :)

Imorgon kommer svärföräldrarna och Lokes kusiner hit och firar jul. Hoppas att tomten hittar hit också.

Nu ska det rullas bollar och doppas i choklad.

Skitunge!

Igår efter att jag hämtat Loke på dagis åkte vi till Factory shop och kika lite, hittade en mössa till Loke, vantar och en tub till mig, billigt blev det. Lokes mössa var ordentligt nedsatt och kostade bara 125 kr, mycket fin och bra mössa. När jag står vid kassan och ska betala blir det mörk i hela butiken, då ser jag att Loke den lilla knappomanen har släckt lyset i hela butiken, det gör väl inte så mycket, men sen när vi ska tända igen går det inte, tydligen är deras lamor aningen sega och har man väl släckt dom tar det ca 15 minuter innan dom tänds igen. Loke skrattade och jag skämdes. Vi ursäktade oss och lämnade butiken i totalt mörker.

Sen åkte vi hem och käka spagetti och köttfärssås, Loke åt som en riktig gris, två stora portioner. Jag blir så glad när han äter mycket, det gör han i och för sig nästan alltid, jag får alltid en lika behaglig känsla i kroppen. Sen skulle det inte skada med att trevligare bordskick. Efter maten gick vi ut på gården och skotta snö och åkte pulka, jag blev sugen på att åka i en större backe, så vi åkte till mamma och pappa och gick till den stora backen vid skolan. Det hade blivit mörk ute och var lite läskigt, det blev bara två åk sen ville Loke gå hem till Anneli och Roger, han vet nämligen att det alltid finns en låda med godis där hemma. Fikade lite med dom och sedan åkte vi hem igen. Det blev sent i säng, men det tyckte jag inte gjorde något, vi hade en riktigt mysig kväll tillsammans.

Loke har börjat svära en del också. Vantarna är skitfina, och allting kan förstärkas genom att sätta ordet skit framför. Jag kan inte låta bli att fnissa lite, det låter så roligt. Så länge det inte kommer i samband med att han är arg eller säger fula saker till en person tycker jag att det är lite gulligt. Men absolut inget jag uppmuntrar honom till.