lördag 15 januari 2011

Jag får alltid som jag vill

Det blev MAX idag, som jag ville, fast lite bättre. Jag har tur ja. Tack vare min fina syster fick jag och Loke en jätte trevlig kväll. Hon kom hit och lämnade sin bil till Tobbe, så jag kunde ha min bil kvar. Jag Sandra & Loke åkte till Sandras kompis Malin och hennes son Vincent. Vi käkade hamburgare och barnen fick leka. Det var första gången dom träffades och det gick bra. Men Loke tog övertaget och var lite elak på Vincent ibland, han skulle bestämma och säga åt Vincent vad han fick göra och inte. Vincent och Loke är ungefär lika gamla, men Vincent är lite försiktigare, så då tog Loke tillfället i akt och försökte spela ordningsvakt.

Vi blev lite sena hem och väl hemma var Loke inte alls trött, antagligen pga av den långa tuppluren han tog. Så då blev det en litet bad, men nu han är nerbäddad i sängen med sin själsfrände Buzz.

En sak som jag kom på som jag saknar lite, som jag tror jag hade varit annorlunda om jag hade ett eget barn. Det är vänner som har småbarn. Jag har nästan inga kompisar som har småbarn, inte som jag umgås med. Om man väntar barn själv kanske man går i mammagrupp eller söker kontakt med andra gravida tjejer och så kan man snacka barn och deras utveckling och allt runt omkring. Mina nära vänner lever fortfarande det liv som jag levde när jag var singel. Dom är inte så intresserade av att prata sovtider, trotsåldrar osv. Så ikväll var det roligt att träffa Malin som har en son i samma ålder. Jag hoppas att jag får träffa min vän Anna och hennes lilla prinsessa snart.

Jag umgås inte med mina vänner så mycket alls nu för tiden. Nån fika eller nån fest ibland. Jag saknar att umgås med mina vänner, vi lever så olika liv nu för tiden, förut träffades vi när det var fest, vilket var flera gånger i veckan. Men nu festar jag max två gånger i månaden, och då har det blivit att jag träffar dom lika sällan. Tråkigt. Ingen av oss är väl tillräckligt företagsam för att ta tag i det heller verkar det som... Jag hoppas det vänder och att vi kan börja umgås alla tillsammans. Alla kan väl bli på tjocken? Så kan vi prata barnbajs och sömnlösa nätter! Nä kanske inte, men hoppas ni förstår vad jag menar...




Powernap

Det blev en ordentlig powernap idag, Loke somnade i bilen på väg hem från Åbyggeby och sov vidare när vi kom hem. Då passade jag och Tobbe också på att krypa ner i sängen. Gud så skönt det är att sova lite mitt på dagen! Vi vaknade för att tag sen och ville sova mycket mer, men det fick vi inte. Loke var inte lätt att väcka han heller, han förflyttade sig till soffan där han somnade om på en gång. Sen väckte jag han med en stor godisskål och då kvicknade han minsann till, så nu sitter han och kollar på film och äter godis. Jag ska ta tag i rentvätt och diskmaskinen. Tobbe gör sig ordning för jobb på läkerol ikväll. Bra att han drar in lite extra deg till familjen ;)

Jag har lite svårt att komma på vad jag och Loke ska äta till kvällsmat. Jag vill ha MAX, men kom på att vi inte har någon bil när Tobbe åkt till jobbet. Så jag får se hur jag löser det, vi kanske får laga något lördagsmys här hemma.




Jag längtar till sommaren, och återigen, syns det att jag gillar grönt?

Toalettkön

Det är inte bara på krogen man får stå i toalettkö, det gör vi här hemma också. Två som använder toaletten men ändå blir det kö, alltid vill vi in samtidigt. När jag bor i villa ska jag ha två badrum. Ett stort, luftigt med bubbelpool till mig och ett lite mindre med bara toalett till Tobbe, eller ja, kan han ju ha ett handfat också...

Ibland är det som ett litet krig i vårt badrum, en sitter och gör sina behov, en borstar tänderna eller försöka sminka sig. Eftersom två av familjemedlemmarna är där inne måste ju även den tredje komma in och liva upp stämningen lite. Riva i toapapperet, plocka ut lådor eller bara köra runt med en traktor eller brandbil. Man kan ju bli tokig om bägaren börjar bli full.

Så nu sätter jag mig vid datorn och väntar fint på min tur. Håret ska torkas och ansiktet ska sättas på innan vi ska åka till mamma och pappa, vi ska också stanna på bageri och köpa med färskt bröd. Gud så gott det ska bli!

Idag vaknade Loke tidigt, 05.30 om jag minns rätt. Han kunde inte somna om så Tobbe gick upp med honom, jag låg och lyssnade på trots efter trots och bestämde mig för att gömma min i sängen några timmar till. Men nu är jag också uppe och ska fånga dager, nu är badrummet ledigt!

Tjo!