söndag 25 september 2011

Missa inte!

Behöver ni er ett gott skatt ikväll, vilket man alltid behöver. Då får ni inte missa det här.




Gustafsson 3 tr
Programstart: Ölburkar, fimpar och gamla sopor
Söndag 25 september 2011 20:00

Seriestart. Del 1 av 10. Fredrik får i uppdrag att ta reda på vem som stökar ner i trapphuset och hamnar i bråk med en av hyresgästerna och en hotfull stämning piskas upp. När Fredrik senare möter hyresgästen igen tar allt en ny vändning. Herman hamnar i konflikt med den nyinflyttade familjen Schultz.

I premiäravsnittet av Gustafsson 3 tr måste ordföranden Fredrik ta reda på vem som skräpar ner i bostadsrättsföreningens trapphus. Vaktmästaren Herman hamnar i konflikt med en nyinflyttad familj medan Fredriks pappa, Gottfrid, försöker få en snygg hemhjälp genom att låtsas vara senil.


Fredrik får i uppdrag att ta reda på vem som stökar ner i trapphuset och hamnar i ett udda bråk med en hyresgäst. En hotfull stämning piskas upp. Men när Fredrik möter hyresgästen öga mot öga tar allt nya vändningar.

Även Herman hamnar i konflikt, med nyinflyttade familjen Schultz, om vad som får hänga på dörren.

Gottfrid drömmer om en snygg hemhjälp och drar sig inte för att fejka senilitet för att få som han vill. Priset han får betala är dock högre än väntat.

Del 1 av 10.
Gustafsson 3 tr handlar om en illa skött bostadsrättsförening någonstans i Sverige.

Robert Gustafsson spelar tre olika figurer från lika olika generationer, alla boende i samma bostadsrättsförening. Det är den egensinniga, liberala och frisläppte gamlingen Gottfrid. Han är även far till ordföranden i föreningen, Fredrik, som förutom att bli hunsad av sin fru ängsligt pensionssparar. Dessutom bor den nitiske vaktmästaren Herman också där, vars världsbild fastnat i ett Hasse och Tage-avsnitt.

I föreningen finns det många frågor som tar upp medlemmarnas tid. Till exempel hur hög musik man får spela, varför inte alla är med på städdagen, om man får döpa ett trådlöst nätverk till vad som helst eller hur man hanterar ett grannpar som har högljutt sex.

En rad kända skådespelare och komiker spelar grannarna i föreningen. Bland annat Dan Ekborg, Magdalena In de Betou, Peter Haber, Meg Westergren, Henrik Hjelt, Anna Gil de Melo Nacimento, Soran Ismail och Rafael Edholm, med flera. Dessutom dyker Lasse Berghagen upp som sig själv.

Serien är regisserad av Kjell Sundvall och skriven av manusförfattarna till bland annat Solsidan och kommande Kontoret.

Gustafsson 3 tr är producerat 2011 i tio avsnitt.