tisdag 15 april 2014

Mitt CRP

När jag var i graviditetsvecka 18 fick jag plötsligt panikont i magen och åkte till akuten. Allt var bra med Valter, tack och lov! Jag hade dessvärre högt CRP. Dom misstänkte blindtarmen och jag blev därför inlagd ett par dagar. Jag började må bra igen trotts att CRPt fortfarande var högt. Men jag blev hemskickat. Högt CRP betyder att man har någon infektion i kroppen. En infektion i kroppen kan resultera i att barnet vill ut ur magen. Konstigt att jag blev hemskickad utan att ta reda på varför eller ge mig penicillin så CRPt skulle sjunka. Konstigt också att det inte följdes upp.

Två månader senare är Valter född. Jag blev skickad till Uppsala med värkar och högt CRP. Jag vet inte om det var pga den kanske långvariga infektionen som Valter kom. Men det känns inte helt omöjligt. I Uppsala fick jag penicillin och värdet sjönk. Men då hade Valter redan bestämt sig för att lämna magen.

Nu har jag ont i halsen. Jag vet inte alls om det är smittsamt eller inte. Så jag ringde 1177. I hopp om att få ta lite prover. Blev kanonbra bemött och har fått en tid redan ikväll för att kolla CRP och ta halsprov. Så himla skönt att få veta om läget är lugnt eller inte.

Det där med att få veta varför Valter kom så tidigt får antagligen förbi obesvarat. Men att man skickar hem en gravid kvinna med högt CRP känns konstigt tycker jag. Tänk om han hade varit kvar i magen om jag blivit behandlad från början? Åh kära nån. Tur att Valter är en stark kille! Jag ska också tillägga att jag har delad livmoder, så det kan ha blivit trångt för honom där inne också, men det såg inte ut så när dom undersökte med ultraljud.


Maria