tisdag 9 augusti 2011

Ensam hemma (nästan)

Sitter hemma och tittar på maniska samlare eller vad det heter, tycker det är lite intressant. Att se hur andra människor tänker och prioriterar. Hur dom kan vilja ha hjälp men inte förstå vad det innebär och hur dom ska kunna bli hjälpta. Det är inte lika spännande som desperate housewives. Någon som vet när mina bästa husfruar är tillbaka? Jag saknar dom. Det är nog det ända programmet jag kan titta på och verkligen titta hela tiden, då sitter jag med popcornskålen i knät och är helt fokuserad i en timme med aromat på hela bröstet. Allt annat ledsnar jag på vid första reklamen eller en stund in i filmen, jag kan inte sitta stilla i en hel timme och bara glo. Jag går upp och kissar, tvättar bort sminket, kollar facebook, lägger i en maskin med tvätt, plockar lite, färgar ögonbrynen, hänger tvätt, dammsuger eller vad dom helst som kan behövas fixas. Jag önskar att jag hade lite mera ro i kroppen för att bara sitta. Men jag kan verkligen inte, för mig är det avkopplande att pyssla med något.

I alla fall, Loke kom till oss en extra dag idag. Åker tillbaka till sin mamma imorgon, hon behövde barnvakt ett dygn, så då får han såklart komma hit eftersom vi inte hade några andra planer. Han har varit mycket trött och gnällig ikväll. Ville inte äta, tyckte inte om bacon, kyckling eller potatisklyftor. Som han i vanliga fall älskar. Som vanligt slutade med att han åt upp allt ändå, fast det var så äckligt ;) Duscha/bada ville han inte heller. Men en dusch blev det, för man måste lukta gott. Det gick bra, tills jag skulle tvåla in honom. Det ville han verkligen inte och skrek som att han var helt förkrossad. Jag tror det var för att han fick schampo i ögat förra gången och det sved en massa. Nu klarade vi det fint utan svidande ögon. Tänderna skulle inte borstas, det är jobbigt och tandkrämen är äcklig. Jag sa att vi ska borta lite och det fick jag. Slutade med att jag borstade som vanligt och det gick fint det med. Han är väl inge sugen på att göra allt det där om han är helt slut, vilket jag kan förstå. Det vill man ju inte själv heller, men man bara gör det. Han resonerar lite annorlunda ;)) Med lite tricks och noga förklaring varför, hur osv brukar det gå bra. Sedan lag han sig i sängen och tittade på film. Jag sa att han fick se ett avsnitt sen skulle han sova. När jag kom in 10-15 minuter senare sov han redan. Det är jobbigt att vara två år och gå långa dagar på dagis och härja runt hela dagarna. Han sover inte alltid middag nu heller, men ibland tycker jag att det är bäst, så han slipper bli så kinkig på kvällen. Men oftast blir han inte trött förens vid 17 tiden och då är det lite sent för att sova middag.

Tobbe leker med sina vänner idag så jag sitter ensam här hemma, lite skönt och lite tråkigt. Skönt att jag kan sitta här hur jag vill utan att behöva köa till datorn eller bli anklagad för att vara tråkig. Tråkigt att inte han är här och underhåller mig. Imorgon hade vi tänkt oss en ordentlig sovmorgon med massa morgonmys på tu man hand. Det blev ändrade planer, nu blir vi antagligen väckta av Loke runt sju tiden och morgonmys alla tre. Det är mysigt det med, men det hade varit skönt att sova ut.

Idag har jag varit ledig men gick ändå upp runt sju. Hade tänk att sova vidare, men fick ett samtal och efter det var det ingen ide att lägga sig igen. Åkte ner på stan med syster och lunch på los sombreros och fixade en present till vår kära mor som bara blir äldre och äldre ;) Sen blev det veckohandling och hem för att ta emot Loke. Pysslade lite och sedan var det middagsdax.

Igår var det fika med tjejerna. Två hade gift sig sedan sist och väntar deras första barn. Mycket spännande! Nästa vecka tänkte jag styra en fika på nya waynes, så ni vet tjejer :)

Jag och Loke augusti 2010

Anna och Jag augusti 2009, skulle till interpool och spana på Tobbe som dj:ade ;)

Tjejerna augusti 2008

Junior








Junior är här över ett dygn :) <3

River test





Jag tycker att ni som har iphone ska ladda ner den här appen. River test, lite klurigt :)