onsdag 19 mars 2014

Valter fyller en vecka

Idag har vi haft besök av mormor och morfar. Det är härligt att få visa upp sin fina kille. Vi har också haft samtal med kuratorn idag, pratade både känslor och andra praktiska saker, som ersättning från försäkringskassan. Det som är så väldigt bra är att vi båda får ta ut tillfällig föräldrapenning under tiden Valter är inskriven på sjukhuset. Så föräldradagarna och Tobbes 10 dagar finns kvar när vi blir utskrivna. Kalas bra! Tack!

Valter mår mycket bättre idag. Tack gode gud! Han har gått upp 10 gram sedan igår, det var inte så mycket, men man ska inte kräva så mycken av en sån liten och krasslig pojke heller. Jag hoppas att CRP värdet har sjunkit imorgon, ser man till hans allmäntillstånd så bör det absolut ha sjunkit. Nu vill vi ha mera bajs. Så han kan äta mera och sedan ta bort droppet. Man får sätta upp små mål i taget, så dom inte blir för långt borta. Idag har vi också sänkt luftfuktigheten i kuvösen från 85% till 50%, han fyller en vecka idag den lilla krabaten :D

Jag känner mig också lite risig. Kände mig febrig efter att jag legat med honom idag. Kanske berodde på värmen som blir eller att det gått för lång tid sedan jag pumpade sist. Inatt ska jag nog försöka mig på en stadig sömn för att ladda om ordentligt. Jag känner mig dålig när jag säger att jag ska sova ut och vila och hej o hå. För vilken nybliven förälder får chansen att sova en hel natt? Nä, inte många. På ett vis vill jag bara bita ihop, köra på och vara "duktig". Men frågan är vem som vinner på det i längden. Valter får massa bra omsorg även fast jag sover och jag bör egentligen inte jämföra mig med andra föräldrar som fått fullgågna bebisar. För det är så många andra olikheter, saker som jag får kämpa med som dom inte behöver. Jag tar en dag i taget och gör det som känns bäst för oss. Det jag tycker och känner idag kanske inte alls stämmer överens med vad jag tycker och känner nästa vecka, det kan svänga.

Maria