onsdag 19 februari 2014

IVF

Jag hittade en av Tobbes gamla anteckningar från behandlingstiden i hans telefon. Gud vad vi har gått igenom. Man glömmer fort. Skönt är väl det kanske. Men härligt att tänka tillbaka på också, nu när det gått så bra och att vi tagit oss igenom det. Det är säkert svårt för andra att förstå hur det har varit, fysiskt och psykiskt. Det är svårt för mig också, när jag var mitt upp i allt tänkte jag inte så mycket, det var enklast att bara köra på. Det är nu i efterhand man orkar tänka efter på hur det egentligen var.

Tänk om Valter, när han blir äldre, förstår hur efterlängtad han var, hoppas han gör något bra utav det istället för att utnyttja situationen ;)



På vift

Idag har jag varit på vift hela dagen. Det gillar jag! Började med ett besök hos barnmorskan, lyssnade på bebisens hjärta och mätte magen för första gången. Det såg bra ut och låg enligt medel kurvan. Kollade även vikt, blodtryck, järn och sockervärde på mig. Allt såg bra ut även där. Lite lågt järn, ska ge niferexen en chans till. Vikten är +1kg (sedan inskrivning) i vecka 24, första gången jag blir glad av att ställa mig på på vågen. Hoppas det inte smäller till allt för mycket nu på sista halvan.

Efter att jag lämnat Tobbe på skolan blev det ett ärende i Andersberg och sedan köpis. Blev lite nya kläder till mig och Loke. Men höll mig inom ramen för vad som är okej ;)

Efter köpis blev det massage. Ligger fortfarande på mage, men med lite kuddar och filtar för att lätta på trycket för magen. Tror jag kan ligga så ett par veckor till. Sedan blir det stolen. Jag vill inte sluta med den lyxen varannan vecka. Så skönt! Efter massagen köpte jag mat på östen pärla och träffade några av tjejerna hos Tessan och käka lunch. Pratades mest om bebisar, graviditet, förlossning och föräldrapenning. Sån som våra liv handlar om just nu alltså :)

Sen slog klockan "hämta Tobbe" och sjukhuset för att röntga gamle gubben. När vi vara klara kurrade våra magar, dom ropade American take away högre än hemlagad lax.

När vi kom hem somnade jag på soffan en halvtimme och sedan drog veckostädningen igång. Så nu är huset som jag vill ha det igen, dammfritt och rent! Har även slagit in kläder som är sålda och ska postas. Härligt när det rullar in kulor från lite olika håll.

Nu får vi grisa i soffan bäst vi vill. Jag kanske ska rensa upp i garderoben. Har massa kläder som inte är gravidanpassade och då kan dom få checka ut någon månad. Imorgon är det torsdag och sedan fredag och då är det äntligen dax för Loke-vecka igen. <3




Maria