fredag 21 mars 2014

Hemma

Gud så skönt det var att komma hem till huset idag. Vi åkte från Uppsala lite tidigare än Valter för att hinna hem och packa upp och fixa lite. Det var hemskt att lämna honom på sjukhuset, men efter några mil kunde jag slappna av och njuta av att vi tar ett steg närmare ett normalt liv.

Sedan åkte vi till sjukhuset för att installera oss och vänta på lilla prinsen. Gud så länge vi fick vänta, jag hann bli orolig. Men till slut kom han. Läkaren berättade att han hade varit livlig på resan och säger ifrån bestämt när något är fel, precis som vi känner honom. Hur är det att vara på Gävle sjukhus då? Jag har inte hunnit landa i det helt än. En del saker är bättre och andra sämre.

Bättre är att det bara är två barn på salen istället för fyra. Det gör att det är lugnare. Mindre spring, pip och lampor. Det finns plats för tre barn på salen, jag hoppas vi förblir två, för annars blir det väldigt trångt här. Bättre är också att det är färre personal, allting är mindre och mer personligt. CPAP näsan som Valter har på sig är bättre här också, han slipper ha banden i ögonen. Dock pyser det väldigt mycket mer högljutt ur den här än den i Uppsala.


Sämre är att det märks tydligt att det är stramare budget här än i Uppsala. I Uppsala slänger man sondsprutorna efter varje måltid, man byter napp varje dag mm. Här gör man rent nappen och sprutorna istället och använder samma flera gånger. Jag blir orolig och tänker att det blir ohygieniskt. Det är heller inte samma rutiner med att göra rent kuvösen, byta lakan osv. Det är mycket med noggrant i Uppsala. Allt känns lite "slarvigare" här. Men man vänjer sig kanske. Ullfiltar har dom inte heller. Valter är fryssen och då är det kanon med ull. Inte får man ta med egen filt heller. Så vi får klara oss med dom som erbjuds här helt enkelt.

I det stora hela så tror jag att det här kommer att bli bra. Vi får ge det nån dag och landa först bara. Vi tänkte åka hem till huset och sova inatt, det kommer vara jobbigt att åka ifrån honom. Men vi kan inte sova på salen med honom varje natt heller, då kommer vi inte funka i längden. Vi är faktiskt väldigt trötta redan nu! Vi får kanske styra upp nån typ av avlösnings schema. Enligt personalen så åker nästan alla föräldrar hem på natten. Inte för att man måste göra som alla andra. Men det känns mer okej då, knäppt kanske, men så är det.

Ny mössa blev det i Gävle också, ser ut som en liten blåklocka.


Maria