onsdag 23 februari 2011

Vad tycker jag själv då?

Jag skrev aldrig vad jag själv tycker om ämnet. Detta för att inte påverka era åsikter.

Jag tycker inte att man ska lämna ett två år gammalt barn ensamt. Barnet kan göra sig illa eller bli rädd. Ett barn är i stort behov av din närhet och att få känna sig trygg. Att då vakna upp och mamma/pappa är borta. Det är riktigt obehagligt för ett barn. Vilken mamma eller pappa vill utsätta sitt barn för rädsla och obehag? Ett barn ska veta att mamma eller pappa alltid finns där. Jag tycker att man kan gå ut mer soporna om soprummet/soptunnan är väldigt nära huset. Men barnets trygghet borde vara viktigare än tvätt, sopor m.m.

Anledningen till att jag tar upp det här ämnet är för att jag blev fruktansvärt irriterad när jag fick höra en sak igår. En mamma lämnade sitt barn ensam hemma medan hon gick till dagis med sitt andra barn. Det kan jag inte förstår överhuvudtaget. Varför måste man iväg med det ena barnet till dagis och inte det andra? Varför inte vänta tills båda barnen är vakna och kan följa med? Svaret på detta var att mamman inte hade frukost hemma till båda barnen. Den ursäkten gjorde saken bara värre i min öron.

Angående dricka till barn så tycker jag att barn ska dricka mjölk till maten och vatten när dom är törstiga. Saft, juice och läsk tycker jag att man kan hålla borta så länge det är möjligt. Annars tycker jag att man ger det några enstaka gånger. Om barnet inte vet att det finns annat dricka än det som serveras behöver inte barnet lida. Ingen vill väl ge sitt barn diabetes, dåliga tänder, fetma och sockerberoende? Vet ni hur allvarligt det är med sockerberoende? Vet ni hur stark beroende framkallande socker är? Självklart kommer mitt barn dricka sötsaker senare i livet. Men varför inte vänta tills dess?

Detta tog jag upp för att jag hör att barn får saft när dom vaknar på nätterna och på morgonen innan man går till dagis. Jag kan inte alls förstår varför man gör så? Eller jo, jag tror  mig veta. Det måste handla om att man är bekväm och inte orkar ta en strid med sitt barn. Men efter ett par gånger kommer barnet veta att det är vatten som gäller. Om barnet är riktigt törstigt, dricker han/hon vatten till slut. Barnet kommer inte att törsta ihjäl.

Det gör mig fruktansvärt förbannad när jag hör om mammor och pappor som inte tänker på sitt barns bästa! Finns det något viktigare än sina barn? Om man inte sätter dem i första hand borde man inte ha några barn. Men det märks väl oftast när det är för sent. Nä usch, sluta skaffa barn hit och dit om ni inte kan ta hand om dom för i helvete!

7 kommentarer:

  1. usch för oansvariga föräldrar, det här var ju bara för mycket, det kan ju fan hända vad som helst om så dagis ligger runt hörnet så slänger man ju inte in ungen å drar, sånt här gör mig asförförbannad, plocka av dem barnen om dem inte vet hur man tar hand om dem :/ själv så håller jag 3-åringen (Tristan) borta ifrån onödigt socker, visst han dricker saft och läsk ibland men jag erbjuder absolut inte hur som helst, han dricker mest vatten å alltid till maten, ibland mjölk beror på vilket humör han är på :) jag har ju själv sockerberoende å vill inte att han ska bli lika...men det är som du säger, dem orkar inte ta striden och som sagt dem lider inte utav att inte få det så länge dem inte vet vad det är...:)

    SvaraRadera
  2. Ja det är inte roligt när det blir så här. Kan inte se förbi det heller, speciellt inte för att det ligger mig så nära inpå... :/

    SvaraRadera
  3. Jag har sett på bilderna i din blogg att du är inge bättre själv, ni ger ditt styvbarn juice att dricka. juice är inte heller bra för barnen, för det innehåller socker. Städa framför din egen dörr innan du ratar ner på andra.

    SvaraRadera
  4. Jag har fyra barn och dom fick inte dricka juice, saft eller läsk förrän dom var kring 5 år. Jag har lämnat dom ensamma sovandes ibland, men har använt mig av en "barnvakt" så jag har hört dom. Mina barn har inte fått några men av det. Dom klarar sig bra och är väldigt självständiga. Den äldsta läser till advokat och är snart klar. Så jag tycker inte att det verkar så farligt det du bekymmrar dig om.

    SvaraRadera
  5. Kommentar: Jag har fyra barn och dom fick inte dricka juice, saft eller läsk förrän dom var kring 5 år. Jag har lämnat dom ensamma sovandes ibland, men har använt mig av en "barnvakt" så jag har hört dom. Mina barn har inte fått några men av det. Dom klarar sig bra och är väldigt självständiga. Den äldsta läser till advokat och är snart klar. Så jag tycker inte att det verkar så farligt det du bekymmrar dig om.

    Svar: Jag menar inte att ett barn inte kan få en god utbildning för att han/hon blir ensam lämnad som liten. Det finns barn som har vuxit upp med alkoholiserade föräldrar, men ändå har ett "bra" arbete som vuxen. Ska man då dra slutsatsen att det är okej att missbruka alkohol i en barns uppväxt? Jag tycker fortfarande inte att en tvååring är så pass självständig att han/hon kan vara ensam hemma.

    SvaraRadera
  6. Kommentar: Jag har sett på bilderna i din blogg att du är inge bättre själv, ni ger ditt styvbarn juice att dricka. juice är inte heller bra för barnen, för det innehåller socker. Städa framför din egen dörr innan du ratar ner på andra.

    Mitt svar:
    Intressant att du blir irriterad. Jag vet inte om du missade vad jag skrev i mitt inlägg. Jag skrev att jag tycker att man ska hålla söta drycker borta så länge det är möjligt. Nu är fallet så, som du skrev, att Loke är mitt styvbarn. Jag har varit på Lokes pappa många gånger att jag inte tycker att barn ska dricka söta drycker. När jag kom in i Lokes liv drack han redan söta drycker. Vilket jag tycker är jätte hemskt. Det är Lokes mamma och pappa som bestämmer vad han ska dricka. Det är upp till var och en vad man vill ge sitt barn. Jag skriver bara vad JAG tycker är rätt och fel. Jag har aldrig skrivit att jag inte ger Loke söta drycker. För det gör jag, senast för 20 minuter sedan. Men när jag får ett eget barn kommer jag hålla söta drycker borta så länge det är möjligt.
    Den personen som du menar att jag "ratade ner på" gav ett barn saft på natten och direkt på morgonen, och det kan jag säga att jag aldrig har gjort!

    Är du med på vad jag menar nu? ;)

    SvaraRadera
  7. Jag håller iaf med dig Maria. Jävla töntiga ANONYMA kommentarer. Dåliga jämnförelser. Vad hade utbildning med det här att göra? Jaja. Stå på dig och som sagt, du är bara styvmor. En bra sådan! :) Du har rätt att skriva ut dina tankar här precis som du vill här!

    SvaraRadera